Stiri Oradea: Centrul de zi pentru scleroza multipla a fost inaugurat

Vineri, 16 Noiembrie 2012

Stiri Oradea: Centrul de zi pentru scleroza multipla a fost inaugurat
 

 

Azi, 16 noiembrie a  avut loc inaugurarea investitiei, realizate prin proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere centru de zi pentru persoane cu scleroza multipla din municipiul Oradea", proiect finantat prin fonduri europene.

La eveniment au luat parte primarul Ilie Bolojan, dl. Marcel Bolos - secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, consilierul local Florica Chereches, reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013, ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Vest, membrii ai Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

In deschiderea evenimentului a avul loc slujba de sfintire a cladirii, oficiata de episcopul Sofronie Drincec.

""Iubiti frati si surori, ziua de a azi este un izvor de mare bucurie sufleteasca pentru toti cei aici de fata. Harul lui Dumnezeu lucreaza in chip minunat si poate sa transforme orice durere intr-un exemplu al trairii cu demnitate", a spus episcopul ortodox.

Centrul de zi pentru bolnavii cu scleroza multipla a fost deschis in 1994, iar in prezent deserveste 370 de bolnavi veniti din tot  judetul Bihor.

"Astazi avem o dubla bucurie, in primul rând pentru ca finalizam o investitie pe domeniul social, iar apoi pentru ca ne aflam la un inceput de drum in ceea ce priveste colaborarea dintre Primaria Oradea si Biserica Ortodoxa, care va prelua in ingrijire acest centru de bolnavi. Multumesc, Episcopiei Ortodoxe, multumesc tuturor celor implicati in acest proiect, respectiv Agentiei de Dezvoltare Nord Vest, Ministerului Dezvoltarii, d-nei consilier Florica Chereches, care in calitatea sa de presedinta a Comisiei sociale a propulsat pentru implementare o serie de proiecte foarte importante pe domeniul social", a spus primarul Ilie Bolojan.

In incheiere, secretarul de stat Marcel Bolos a precizat: "Ma bucur sa vad ca proiectele la care am lucrat, acum prind viata. Multumesc intregii mele echipe, in calitate de fost director al Directiei de Management Proiecte cu Finantare Internationala".

 

In atasament gasiti materialele cu toate detaliile investitiei.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: