Stiri Oradea: 95 de ani de la intrarea Armatei Romane in Oradea

Luni, 21 Aprilie 2014

Stiri Oradea: 95 de ani de la intrarea Armatei Romane in Oradea
Aniversarea a 95 de ani de la intrarea Armatei Române, sub comanda lui Traian Mosoiu, in Oradea, a fost sarbatorita azi printr-un ceremonial la statuia generalului. Manifestarile au fost organizate de Primaria Oradea si Garnizoana Oradea.

Primarul Ilie Bolojan si comandantul Garnizoanei Oradea, col. Grigore Morar au rostit alocutiuni privind semnificatia istorica a evenimentului de la 20 aprilie 1919.

"Se cuvine sa ne aducem aminte astazi de cei care au facut istorie, de armata noastra, de oamenii politici care au condus statul român si de cei care in aceste locuri au luptat pentru unitatea statului national român. Cunoscându-ne trecutul si respectându-ne inaintasii, ne gândim si la ceea ce este astazi Oradea si la ceea ce trebuie sa fie mâine. Cred ca este important sa multumim tuturor comunitatilor din acest oras care au construit si au dezvoltat orasul in forma in care il gasim astazi. De modul in care ne indeplinim sarcinile tine si respectul pe care il acordam inaintasilor nostri. Cred ca prin faptele noastre confirmam daca intr-adevar am tras invataminte din ceea ce au facut ei", a spus primarul Ilie Bolojan.

A urmat apoi un recital sustinut de Corul Traian Mosoiu, manifestarile incheindu-se cu depuneri de coroane si jerbe de flori la statuia generalului Traian Mosoiu de catre reprezentantii institutiilor locale.

 

 

 

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: