Protocol de colaborare intre Oradea si Waregem

Miercuri, 22 Octombrie 2014

Protocol de colaborare intre Oradea si Waregem
In cursul zilei de azi, la Primaria Oradea a avut loc semnarea unui protocol de colaborare intre orasul Waregem din Belgia si municipalitatea oradeana.

Semnarea protocolului a avut loc in urma unei vizite de lucru a unei delegatii din orasul belgian Waregem, condusa de primarul Kurt Vanryckegem, din care au facut parte Dl. Jo Neyrinck, viceprimar, Dl. Guido de Langhe, secretarul primariei, Dna. Rita Kestier, reprezentantul Departamentului Relatii Internationale.

La semnarea protocolului, primarul Ilie Bolojan a aratat ca practic acest protocol reinnoieste relatiile existente intre cele doua orase, incepute in anul 1998, urmând ca in viitor sa fie dezvoltat acest parteneriat prin schimburi de experienta, mai ales in domeniul economic, social si cultural.

Legat de acestea, primarul Kurt Vanryckegem a mentionat ca municipiul Oradea in ultimii ani a prezentat a crestere semnificativa in ceea ce priveste directiile de dezvoltare, atât cele economice cât si cele de petrecere a timpului liber, iar prin colaborarea dintre cele doua orase vor incerca sa evidentieze si mai mult aceste aspecte.

Municipalitatea din Waregem a asigurat pâna acum finantare pentru Casa de tip familial Bratca - prin Fundatia belgiana care activeaza in Oradea, Huroki vzv., minicantina de la Caminul de cazare temporara de pe strada O. Goga, precum si fosta Scoala de asistente Sansa, sau proiectul in domeniul administrativ "Utilizarea sistemului GIS de catre autoritatile locale".

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: