Proiectul parcarii subterane de langa Piata Rogerius, in Consiliul Local

Miercuri, 28 Ianuarie 2015

Proiectul parcarii subterane de langa Piata Rogerius, in Consiliul Local
In cadrul sedintei de mâine, consilierii locali vor discuta proiectul de hotarâre privind indicatorii tehnico-economici ai investitiei „Parcare D+P si pasaj subteran de legatura cu Piata Rogerius, pe strada Corneliu Coposu".

Propunerea de realizare a parcarii a fost facuta in urma faptului ca, in ultimii ani, aceasta zona s-a dezvoltat cu rapiditate, in prezent aflându-se in constructie noua Piata Rogerius. Piata va deveni un centru de afaceri pentru micii producatori, in cadrul proiectului „Cooperare Transfrontaliera pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare in Oradea si a unui Centru pentru Educatie Antreprenoriala in municipiul Debrecen", HURO/1101/043/211, acronim CBC B.E. - Centres.

Pentru a veni in sprijinul populatiei, se propune realizarea unei parcari cu regim de inaltime demisol+parter neacoperit, in zona platformei de parcare existente de-a lungul strazii Corneliu Coposu si a terenului situat intre Spitalul Pelican si Spitalul Municipal Gavril Curteanu. Suprafata construita propusa este de 5.300 mp, iar cea desfasurata de 10.600 mp. Capacitatea parcarii va fi de 410 de locuri de parcare.

Pentru realizarea investitiei, sunt propuse doua accese independente pentru cele doua niveluri: unul din strada Corneliu Coposu, printr-o banda separata de intrare-iesire, iar celalalt din drumul de acces la Centrul Oncologic, conform planului de situatie.

Pentru a facilita accesul din parcare la Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare Rogerius, se propune realizarea unui pasaj subteran de 4 metri latime, prin subtraversarea strazii Corneliu Coposu, care sa faca legatura intre parcare si casa scarii principale prevazute in proiectul pietei in curs de executie.

La intocmirea studiului de fezabilitate se vor avea in vedere urmatoarele:

- având in vedere fluxul mare auto si pietonal in zona, se vor adopta solutii tehnice cu un timp de executie cât mai redus, pentru a se perturba cât mai putin traficul auto si pietonal;

- proiectul tehnic se va corela cu cel al Centrului de Afaceri cu Produse Agroalimentare Rogerius;

- instalatiile proiectate aferente pasajului subteran se vor corela functional cu instalatiile executate in zona de legatura cu casa scarii principale a Centrului de Afaceri cu Produse Agroalimentare Rogerius;

- se vor proiecta 2 case de scari, care sa asigure accesul pietonal de la demisol la nivelul trotuarului: una catre statia de tramvai si alta catre intrarea principala pietonala la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu;

- se vor avea in vedere amenajarile exterioare ale zonelor afectate de investitie si realizarea unui sens giratoriu la intersectia strazii Corneliu Coposu cu drumul de acces la Centrul Oncologic.

In cazul in care, in sedinta de consiliu din data de 29.01.2015, indicatorii tehnico-economici propusi vor fi aprobati, va incepe procedura de achizitie, astfel incât lucrarile propriu-zise sa fie incepute in primavara acestui an.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: