Primaria da startul curateniei de primavara

Joi, 05 Martie 2015

Primaria da startul curateniei de primavara
 

Primaria Oradea organizeaza in perioada 16 martie - 24 aprilie 2015 campania Curatenie Generala de Primavara.

Potrivit Hotarârii Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, asociatiile de proprietari au obligatia sa intretina spatiile verzi, gazonul si plantele florale din perimetrul imobilelor in care locuiesc pe suprafata specificata in procesul verbal de predare-primire a amplasamentului si in planul de situatie anexat, conform protocolului incheiat intre asociatia de proprietari si  Municipiul Oradea.

In baza Hotarârii Consiliului Local nr. 386 din 11 mai 2009, asociatiile de proprietari au obligatia  sa asigure curatenia incintelor proprii, precum si a zonelor cuprinse intre imobil si domeniul public pâna la limita carosabilului, sa asigure curatenia locurilor de parcare pe care le au in folosinta din domeniul public.

Nerespectarea programului de curatenie generala de primavara si depozitarea clandestina a deseurilor in afara datelor planificate pe zone sau in alte locatii, se sanctioneaza conform art. 125 din HCL nr. 386 din 2009 cu amenda cuprinsa intre 1500 si 2000 lei.

In cadrul actiunii, se colecteaza obiecte de uz casnic si gospodaresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, usi, geamuri etc), precum si deseuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodariilor populatiei si cvartalelor si zonelor de locuit din municipiul Oradea.

Operatorul de salubritate S.C. RER Ecologic Service S.A va amplasa in perioada planificata, in functie de zona, containere metalice in punctele stabilite pentru colectarea deseurilor si obiectelor de uz casnic si gospodaresc.

Cetatenii sunt rugati sa depuna deseurile numai in containerele amplasate, respectând perioadele programului de  curatenie  pentru fiecare zona, in functie de adresa de domiciliu. Este strict interzisa depozitarea deseurilor pe domeniul public lânga containere, tarcuri pentru recipienti destinati deseurilor municipale sau alte locatii.

Asociatiile de proprietari vor lua masuri de colectare a deseurilor de pe spatiile verzi predate de catre municipalitate prin protocol, din parcarile pe care le detin, din jurul incintelor sau platformelor pentru deseuri menajere. Deseurile vor fi depozitate in containerele metalice special amplasate, in vederea ridicarii acestora de catre operatorul de salubritate.

In zilele lucratoare din perioada 16 martie - 24 aprilie 2015, operatorul de salubritate S.C RER Ecologic Service Oradea SA va transporta deseurile precolectate de catre cetateni in containere metalice special amplasate, conform perioadei planificate. In cazul constatarii umplerii unor containere, cetatenii municipiului Oradea sunt rugati sa comunice telefonic la serviciul de dispecerat permanent al operatorului, telefon 0259.433.195, adresa acestora, in vederea transportarii.

Dupa incheierea campaniei de curatenie, este strict interzisa depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public a municipiului Oradea, orice abatere in acest sens se sanctioneaza contraventional conform HCL nr. 386/2009 -Regulamentul de salubrizare a municipiului Oradea.

In atasament gasiti un material cu stabilirea zonelor, a celor 6 sectoare de colectare, dar si a perioadei in care cetatenii pot depozita deseuri.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: