Lucrarile avanseaza la noua piata agroalimentara din Rogerius

Vineri, 31 Octombrie 2014

Lucrarile avanseaza la noua piata agroalimentara din Rogerius
Primarul Ilie Bolojan, alaturi de Liviu Andrica, directorul ADP si Marius Mos, directorul Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Oradea au sustinut azi, 31 octombrie 2014, o conferinta de presa privind stadiul lucrarilor la proiectul pe fonduri transfrontaliere ,,Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare in Oradea".

Lucrarile la noua piata agroalimentara din Rogerius sunt in grafic, primul tronson al cladirii, aflat in partea dinspre strada Pascal, fiind prezentat in fata presei.

,,Având in vedere stadiul lucrarilor, estimam ca, in functie si de conditiile meteo, in aproximativ doua saptamâni comerciantii ar putea sa se mute in zona de module a tronsonului I", a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

La rândul sau, Liviu Andrica, directorul Administratiei Domeniului Public, a relatat ca a fost demarata o procedura de lucru pentru comerciantii din piata, care vor ocupa cele 132 de module, hala de lapte cu 48 de mese si cele 8 spatii comerciale. „Astfel, cei care au avut pâna acum o masa in piata vor ocupa un modul, cei care au avut intre 2 si 4 mese vor ocupa un modul de 4 mp, cei care au avut 5-6 mese vor ocupa doua module iar celor care au avut intre 6 si 18 mese li se vor realoca 8 spatii. Fiecare agent economic stie unde se va muta, de indata ce se vor finaliza lucrarile la tronsonul cu module si se vor finaliza accesele. Momentan realocarea este temporara, ei urmând sa fie redistribuiti o data cu finalizarea lucrarilor la tronsonul 3", a spus Liviu Andrica.

Structura noii constructii este realizata din prefabricate, iar deasupra cladirii va fi amenajat un parc cu terase si banci. Incalzirea este realizata prin pardoseala, pe baza de curent si pompe de caldura, pentru o parte din energie urmând sa fie folosite si panouri solare. ,,Lucrarea este o provocare pentru noi, deoarece este o lucrare complexa, pe care ne dorim sa o finalizam in termenele asumate fata de finantator si sa o putem da in folosinta cât mai repede", a declarat Marius Mos, directorul Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei.

Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare din zona Rogerius este o constructie cu regim de inaltime Sp+P+Ep, in conformitate cu tema de proiectare elaborata de catre beneficiar. El va ocupa suprafata actualei piete agroalimentare Rogerius.

Executia lucrarilor a fost impartita in 3 tronsoane.

- Tronsonul 1 - partea din spate a fostei Piete Rogerius, marginit de str. Pascal. Predeal si Sadoveanu;

- Tronsonul 2 - partea din mijloc a fostei Piete Rogerius, flancat de Tronsonul 1 si 3, precum si de strazile Predeal si Sadoveanu ;

- Tronsonul 3 - partea dinspre strada Corneliu Coposu (partea din fata a fostei Piete Rogerius).

Organizarea functionala finala pe cele 3 tronsoane va fi:

Tronsonul 1- Sector lactate-oua si Sector produse nealimentare;

Tronsonul 2 - Sector legume-fructe si Sector carne-peste

Tronsonul 3- Sector panificatie, Sector produse bio si apicole, Sector produse impachetate si traditionale si Sector flori.

Etajul I al cladirii va fi folosit pentru Zona alimentatie publica si Zona administrativa.

Perioada de implementare a proiectului: 01.10.2012 -30.06.2015.

Valoarea totala a bugetului proiectului este de 7.707.912,40 euro. Bugetul aferent investitiei pe care Municipiul Oradea o va realiza este 6.705.313,40 euro, cu TVA inclus.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: