Desene impotriva accidentelor rurtiere, pe strazile din Oradea!

Luni, 20 Octombrie 2014

Pentru a prezenta, sub forma unei povesti, realitatea dureroasa a pierderii unui om drag intr-un accident rutier, Asociatia Romana pentru Promovarea Educatiei si Sigurantei Rutiere (ARPER) a pus la punct o campanie unica in Romania. Cu ajutorul unui artist, duminica noaptea, in 11 zone din Oradea, au fost pictate pe asfalt forme umanoide cu mesaje […]
The post Desene impotriva accidentelor rurtiere, pe strazile din Oradea! appeared first on Presa Oradea.
 Pentru a prezenta, sub forma unei povesti, realitatea dureroasa a pierderii unui om drag intr-un accident rutier, Asociatia Romana pentru Promovarea Educatiei si Sigurantei Rutiere (ARPER) a pus la punct o campanie unica in Romania. Cu ajutorul unui artist, duminica noaptea, in 11 zone din Oradea, au fost pictate pe asfalt forme umanoide cu mesaje emotionale.
Intitulata ,,Sub Roti", campania este prima de tip gherila (guerilla marketing) organizata pe teritoriul Romaniei pentru preventia accidentelor rutiere cu victime. Astfel, ieri, 19 octombrie, in timpul noptii, au fost desenate forme umanoide cu mesaje emotionale si, totodata, primul desen 3D realizat pe astfalt de catre artistul Sabin Chintoan si Catalina Oproiu. Campania ,,Sub Roti" se prezinta sub forma unei povesti, o realitate dureroasa, o pierdere brusca a unui om drag sub roti.



Trecatorii, indiferent de varsta, soferi sau pietoni, pot parcurge traseul povestii concepute pentru a induce mesajul de fragilitate al vietii la parcurgerea tuturor locatiilor, insa si pentru a fi inteleasa prin observarea doar a catorva dintre fragmentele povestii.



Cele 11 locatii din Oradea, in care au fost amplasate desenele, sunt: zona Republicii (langa Butoiul de Aur), Dacia (langa Fekete Boutique), Dacia (langa Jurnalul Bihorean), zona Calea Aradului (langa Biserica Emanuel), zona de centura a orasului (langa Universitatea Oradea), zona Nufarul (la iesirea din oras), zona Cantemir (langa Lotus Center), zona Muntele Gaina, zona platoului Centrul Civic, zona pietonala (langa Magazinul Crisul) si zona Stefan cel Mare.


,,Prin aceasta initiativa se mizeaza asupra promovarii inovative in vederea informarii asupra pericolului accidentelor rutiere"

sustin organizatorii.



ARPER este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata din initiativa unor victime ale accidentelor de circulatie, avand ca obiective principale reducerea numarului accidentelor rutiere, a consecintelor pentru victime, familiile acestora si societate.



Organizatia mizeaza pe sensibilizarea opiniei publice, in special a participantilor la trafic, privind necesitatea cunoasterii si respectarii normelor la regimul circulatiei rutiere. Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul arper-info.ro.
Ichim Vasilica
The post Desene impotriva accidentelor rurtiere, pe strazile din Oradea! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: