Corul Filarmonicii din Oradea a facut spectacol alaturi de Ennio Morricone!

Luni, 20 Aprilie 2015

Uniti in jurul dragostei pentru muzica atunci cand au fost la un pas de desfiintare, artistii din Corul Filarmonicii din Oradea au aratata aceeasi pasiune si in turneul international desfasurat in trei tari. Au smuls aplauzele a peste 80.000 de spectatori fiind apreciati de echipa lui Ennio Morricone. Intre 12 martie si 1 aprilie, acestia […]
The post Corul Filarmonicii din Oradea a facut spectacol alaturi de Ennio Morricone! appeared first on Presa Oradea.
 Uniti in jurul dragostei pentru muzica atunci cand au fost la un pas de desfiintare, artistii din Corul Filarmonicii din Oradea au aratata aceeasi pasiune si in turneul international desfasurat in trei tari. Au smuls aplauzele a peste 80.000 de spectatori fiind apreciati de echipa lui Ennio Morricone.
Intre 12 martie si 1 aprilie, acestia au sustinut zece concerte in Germania, Franta si Luxemburg, alaturi de celebrul compozitor italian Ennio Morricone in turneul ,,Ma vie en musique".

,,A fost un eveniment deosebit datorat, in cea mai mare parte, maestrului Ennio Morricone. La 86 de ani acestea este un extraordinar compozitor, dirijor si interpret pentru ca reusesete sa induca publicului trairi si sentimente inegalabile. Corul nostru a fost pentru prima data intr-un turneu de o asemenea anvergura in echipa completa, cu toti cei 38 de membri.



Managerul turneului a fost incantat si a spus ca a fost cel mai reusit turneu de care s-a ocupat. S-a spus foarte des ,,romanii au cantat foarte bine", ceea ce ne-a facut sa fim mandrii ca reprezentam acolo Oradea si Romania. Am cantat in sali care au variat ca numar de locuri, de la cele cu 5.000 la cele cu 14.000 de locuri, cum a fost cea din Hamburg.
Am primit aplauze chiar si la urcarea in autocar, ceea ce a fost o mare implinire pentru noi, ca artisti. Nadajduiesc ca il vom aduce pe Ennio Morricone anul viitor si in Romania, la Oradea si la Bucuresti"


a spus Ovidiu Niculas seful onorific al Corului Filarmonicii in cadrul unei conferinte de presa la care au mai participat managerul Filarmonicii, Todor Albert, sopranele Ancuta Pop, cea care a fost si solista unei piese si Diana Secara.
Ajutati de band-ul care s-a ocupat de concertele Laura Pausini si George Michael
Ambele soprane care au participat la conferinta au sustinut ca turneul a fost pentru ele cea mai mare realizare a carierei.


,,A fost o incantare sa-i reprezint pe colegii mei, orasul Oradea si Romania. Nu ma pregatisem sa fiu aleasa solista vreunei piese si am fost pusa in fata faptului implinit. M-am adaptat si m-am descurcat foarte bine. Am lasat o impresie buna si eu si corul. Nu se poate exprima in cuvinte ce a insemnat acest turneu pentru mine dar, in mod cert, a fost cea mai mare realizare a carierei, pana acum"

a spus Ancuta Pop.
De o parere asemanatoare a fost si colega ei, Diana Secara:

,,Am avut foarte mari emotii, mai ales ca a doua intalnire a fost direct, pe scena, cu orchestra. Dupa primul concert am reusit sa ma adun pentru ca era nevoie de foarte multa concentrare.



Pe scena erau o gramada de microfoane si camere de luat vederi asa ca trebuia sa fim atenti la fiecare detaliu. Incet-incet am inceput sa cunoastem band-ul artistului Ennio Morricone si am avut noroc cu amabilitatea dumnealor. Acum am ridicat foarte sus stacheta corului si sper sa o mentinem la acest nivel".

Band-ul care s-a ocupat de concert a colaborat cu nume mari ale muzicii, precum Laura Pausini sau George Michael.
Corul Filarmonicii din Oradea a fost infiintat in 1997, este structurat pe 4 voci: sopran, alt, tenor si bas si este dirijat de Lászlóffy Zsolt.
Ichim Vasilica
The post Corul Filarmonicii din Oradea a facut spectacol alaturi de Ennio Morricone! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: