Cetatenii au obligatia de a intretine spatiul verde sau terenurile pe care le detin sau le administreaza

Duminica 21 Septembrie 2014

Cetatenii au obligatia de a intretine spatiul verde sau terenurile pe care le detin sau le administreaza
Politia Locala Oradea si Primaria Municipiului Oradea doresc sa reaminteasca cetatenilor prevederile Hotarârii de Consiliul Local nr. 429 din 2009 privind Regulamentul de organizare, dezvoltare si intretinere a spatiilor verzi din municipiul Oradea si a Protocolului de transmitere in folosinta gratuita a terenurilor cu destinatia de spatii verzi si prevederile Hotarârii de Consiliu Local 725 din 2006 modificata, privind Regulamentul Serviciilor publice, parcurile si zonele verzi, norme specifice privind protectia mediului.Astfel, conform art. 8 din Hotarârea Consiliului Local nr. 429 din 2009, modificata si in conformitate cu prevederile art. 39 lit. b si art. 40. lit. a din Hotarârea Consiliului Local nr. 725 din 2009, modificata:1. asociatiile de proprietari, persoanele fizice si juridice au obligatia de a efectua, incepând cu luna mai pâna in luna septembrie, in prima saptamâna a fiecarei luni mentionate, cosirea/ taierea ierbii din perimetrul imobilului pe care il detin, pâna la limita carosabilului;2. persoanele fizice si juridice au obligatia de a asigura o permanenta stare de curatenie a terenurilor pe care le detin sau le administreaza, pâna la limita carosabilului.Nerespectarea prevederilor mai sus mentionate se sanctioneaza cu amenzi de la 1.000 la 2.500 lei.

 

Incepe curatenia generala de toamna

Totodata reamintim cetatenilor ca, in perioada 22 septembrie - 31octombrie 2014, se deruleaza programul curateniei generale de toamna.

In cadrul actiunii, se colecteaza obiecte de uz casnic si gospodaresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, usi, geamuri etc.), precum si deseuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodariilor populatiei si cvartalelor si zonelor de locuit din municipiul Oradea.Operatorul de salubritate S.C. RER Ecologic Service S.A va amplasa in perioada planificata, in functie de zona, containere metalice in punctele stabilite pentru colectarea deseurilor si obiectelor de uz casnic si gospodaresc.Cetatenii sunt rugati sa depuna deseurile numai in containerele amplasate, respectând perioadele Programului de curatenie pentru fiecare zona, in functie de adresa de domiciliu. Este strict interzisa depozitarea deseurilor pe domeniul public lânga containere, tarcuri pentru recipienti destinati deseurilor municipale sau alte locatii.Politia Locala doreste sa multumeasca cetatenilor care s-au implicat in actiunile de igienizare si care, pentru a ne sprijini in demersul nostru comun, pot apela Dispeceratul Politiei Locale Oradea la numarul de telefon 0259.969.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: