CNASR-Bihor a serbat, alaturi de ASCO, Ziua Asistentei Sociale

Vineri, 27 Martie 2015

CNASR-Bihor a serbat, alaturi de ASCO, Ziua Asistentei Sociale
 Sucursala Teritoriala Bihor a Colegiului National al Asistentilor Sociali din România, in colaborare cu Administratia Sociala Comunitara Oradea si cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea, a organizat cea de-a a doua editie a Galei Asistentei Sociale - Bihor, eveniment care s-a desfasurat in Sala „Florica Ungur" din Oradea, ieri, 26 martie 2015.

Ca in fiecare an, in luna martie, Colegiul National al Asistentilor Sociali din România sarbatoreste luna asistentei sociale, oferind asistentilor sociali posibilitatea de a-si celebra si reafirma munca pe care o desfasoara zi de zi in comunitate, data de 17 martie fiind celebrata si la nivel international ca Ziua Asistentei Sociale.

Prin organizarea acestui eveniment, s-a dorit ca profesionistii din domeniul social, asistentii sociali, institutiile si ONG-urile sa poata sa isi puna in valoare activitatea pe care o fac cu atât de multa sârguinta si profesionalism si sa fie recompensati cei mai buni. Evenimentul nu a fost doar unul de recompensare, ci si de promovare a sectorului social, care este vitregit din punct de vedere al vizibilitatii in comunitate.

In cadrul galei au fost organizate 10 sectiuni, primele 5 fiind atât pentru asistenti sociali, cât si pentru institutii, ONG-uri si companii.

 

Câstigatorii pe sectiuni sunt:

Sectiunea 1. "Familia este comoara copilului!", s-a oferit pentru contributii deosebite in domeniul protectiei copilului si familiei.

-  Moldovan Aurelia - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor

-  Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor

Sectiunea 2. "Diferiti dar egali", s-a oferit pentru contributii deosebite in domeniul asistentei sociale a  persoanelor cu dizabilitati

- Sabadut Ionut Sebastian - Asociatia Handicapatilor Psihici Bihor

- Asociatia Româno-Germana Alsterdorf

Sectiunea 3. "Cine nu are bunici sa-si cumpere!", s-a acordat pentru contributii deosebite in domeniul protectiei persoanelor vârstnice.

- Fabian Nicoleta - Centrul  Medico-Social  Salonta

- Asociatia de Asistenta Sociala "Ep.Nicolae Popovici"- Centrul Rezidential pentru Persoane Vârstnice Baita

Sectiunea 4. "Si eu contez!" s-a oferit pentru contributii din domeniul altor grupuri vulnerabile (victime ale traficului de persoane, adictii, persoane private de libertate, persoane fara adapost, minoritati etc.)

- Galea Cosmin Liviu - Administratia Sociala Comunitara Oradea

- Asociatia Smiles

Sectiunea 5. "Sanatatea e comoara cea mai  pretioasa" s-a acordat pentru contributii deosebite in asistenta sociala din serviciile de sanatate

- Murg Marinela - Fundatia Hospice Emanuel

Sectiunea 6.  "Azi copii - mâine cetateni responsabili" s-a oferit pentru institutia de invatamânt ce a dezvoltat proiecte care promoveaza implicarea elevilor in activitati sociale.

- Centrul Scolar de Educatie Incluziva "Cristal".

Sectiunea 7. "Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste" s-a oferit pedagogilor valorosi din institutii de invatamânt superior in domeniul asistentei sociale.

- Ana Salomea Popoviciu - Universitatea Emanuel Oradea.

Sectiunea 8. "Câstigam, dar si ajutam" a recompensat responsabilitatea sociala corporatista - mediul de afaceri implicat in rezolvarea problemelor sociale ale comunitatii

- S.C. Celestica SRL

Sectiunea 9. "Omul sfinteste locul" s-a acordat omului politic cu implicari deosebite in mediul social bihorean.

- Tipter Zeno Danut, Primarul Municipiului Alesd

Sectiunea 10. "Buturuga mica rastoarna carul mare", Cel mai implicat asistent social debutant in 2014

- Buciu Cosmina Cristina - Fundatia de Scleroza Multipla Bihor.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: