Aparatura de ultima generatie si lucrari de reabilitare de foarte buna calitate la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea

Miercuri, 17 Decembrie 2014

Aparatura de ultima generatie si lucrari de reabilitare de foarte buna calitate la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea
In cursul zilei de azi, 17 decembrie, a avut loc la Spitalul Dr. Gavril Curteanu conferinta de prezentare a proiectului HURO/1101/036/2.4.1 Prevenirea riscurilor din sanatate prin blocuri operatorii de inalta performanta in Debrecen si Oradea.

Proiectul intitulat „Health and Risk Prevention through Joint HighTech OR Oradea-Debrecen" (pentru Oradea - Reabilitarea si dotarea blocului operator al Spitalului Municipal Dr. G. Curteanu), cod proiect HURO/1101/036/2.4.1, acronim  JOR_DO finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-România 2007-2013, este implementat de Primaria Municipiului Oradea si Spitalul Muncipal "Dr. Gavril Curteanu" in parteneriat cu Universitatea din Debrecen pe o perioada de 28 luni (cu termen de finalizare 31.12.2014) si are ca rezultat  un bloc operator complet utilat si dotat compus din urmatoarele categorii de spatii:

1. Spatii medicale:

-1 sala chirurgie computerizata

-1 sala chirurgie oncologica generala

-1 sala chirurgie pediatrica

-1 sala chirurgie pediatrica ortopedica            

2. Spatii gospodaresti.           

3. Spatii control si filtrare accese.

4. Spatiile tehnice pentru instalatiile aferente blocului operator.

Totodata, s-a realizat achizitia de echipamente medicale pentru partenerul maghiar precum si diferite activitati menite sa faciliteze transferul de know-how in domeniu intre Oradea si Debrecen.

La eveniment, alaturi de invitatii din domeniul sanitar oradean si partenerii din Debrecen a participat si viceprimarul Mircea Malan, care a tinut sa multumeasca colaboratorilor pentru realizarea proiectului si a mentionat ca "Practic, in cadrul acestui proiect, patru sali de operatie au fost reabilitate in intregime si dotate cu aparatura de foarte buna calitate. Valoarea proiectului este de 2,8 milioane euro, jumatate provenind din fonduri nerambursabile, jumatate fiind contributia orasului nostru. Sunt convins ca prin intermediul acestui proiect vom avea in Oradea un bloc operator de inalta performanta".

Mai multe detalii legate de acest proiect gasiti in atasament.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: