Actiuni ale politiei locale pe linie de control comercial

Miercuri, 26 Noiembrie 2014

Actiuni ale politiei locale pe linie de control comercial
In perioada 01.11. - 24.11.2014, politistii locali din cadrul Compartimentului Control Comercial au desfasurat mai multe actiuni de verificare la agentii economici de pe raza Municipiului Oradea.

Scopul acestor actiuni a fost verificarea avizelor si autorizatiilor de functionare eliberate de catre Primaria Municipiului Oradea si achitarea taxelor de ocupare a domeniului public, conform HCL 952/2013.

Au fost verificati un numar de 88 agenti economici, constatându-se 45 de contraventii: opt societati comerciale au fost sanctionate contraventional pentru lipsa autorizatiei de desfasurare a activitatii de alimentatie publica, 17 unitati pentru lipsa avizului de functionare si 20 agenti economici pentru ocuparea domeniului public fara achitarea taxelor legale.

De asemenea, au mai fost verificati agentii economici cu  privire la respectarea dispozitiilor Legii nr. 12/1990 republicata si actualizata, conform carora agentii economici sunt obligati sa declare la organele fiscale adaosurile comerciale si de comision. Pentru lipsa depunerii acestor declaratii au fost sanctionate 3 societati comerciale.

Pe viitor, politistii locali cu atributii in domeniu vor continua verificarile privind respectarea disciplinei in constructii si afisajul stradal pe raza Municipiului Oradea.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: