,,In plina glorie!" - a doua premiera din 2017 a Trupei Iosif Vulcan

Miercuri, 22 Februarie 2017

Teatrul Regina Maria anunta a doua premiera din acest an a Trupei Iosif Vulcan: ,,In plina glorie!", de Peter Quilter, regia Cristian Ioan, care va avea loc duminica, 26 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria. Peter Quilter este un dramaturg britanic contemporan consacrat, ale carui piese au fost montate […]
The post ,,In plina glorie!" - a doua premiera din 2017 a Trupei Iosif Vulcan appeared first on Presa Oradea.
 Teatrul Regina Maria anunta a doua premiera din acest an a Trupei Iosif Vulcan: ,,In plina glorie!", de Peter Quilter, regia Cristian Ioan, care va avea loc duminica, 26 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria.
Peter Quilter este un dramaturg britanic contemporan consacrat, ale carui piese au fost montate in teatre renumite din peste 40 de tari din intreaga lume, printre care: Africa de Sud, Canada si Australia. A fost nominalizat de doua ori la Premiile Olivier (Best New Comedy in anul 2006 si Best New Play in anul 2011), iar debutul sau pe Brodway a primit trei nominalizari la Premiile Tony.
Una dintre cele mai apreciate opere ale sale este ,,In plina glorie!", o comedie inspirata din viata lui Florence Foster Jenkins, cunoscuta in istorie ca fiind cea mai proasta solista de opera din lume. Piesa a fost montata si jucata pe scenele din peste douazeci de tari din intreaga lume, iar recent a sarbatorit a 2000-a reprezentatie internationala si peste un milion de vanzari de bilete. De asemenea, in anul 2006 s-a bucurat de o nominalizare la Premiile Olivier pentru cea mai buna comedie.

Savuroasa, dinamica, plina de umor si de curaj nebun, comedia lui Quilter prinde acum viata pe scena Teatrului Regina Maria. Sub indrumarea regizorala a lui Cristian Ioan, cunoscut de publicul oradean atat pentru regia unor spectacole de succes, cat si pentru perioada in care a condus Teatrul din Oradea (1993-1994),  povestea celei mai proaste soliste de opera din lume va reusi sa-i amuze, dar si sa-i inspire pe cei care vor trece curiosi pragul teatrului si vor astepta cu nerabdare ridicarea cortinei.
Florence Foster Jenkins (Gabriela Codrea) reuseste, in ciuda lipsei vadite de talent si a ironiilor cu care se confrunta uneori, sa sustina concerte de opera cu sala plina si sa castige admiratia unor personalitati ale vremii. Apogeul carierei sale este marcat de recitalul de pe scena uneia dintre cele mai prestigioase sali de concert din New York: Carnegie Hall. Sustinuta de cativa oameni din jur (fie din simpatie, fie din interes), ajutata de capitalul de imagine pe care si-l creeaza prin finantarea evenimentelor culturale si de mostenierea pe care o risipeste fara opreliste cand e vorba de muzica, Florence a devenit o sursa de inspiratie, o fasie de istorie cu note comice, care continua sa fascineze.
Echipa artistica este completata de scenografa Clara Labancz, castigatoarea premiului UNITER pentru intrega activitate in anul 2015, care se afla la a doua colaborare cu teatrul oradean, si de talentatii actori: Gabriela Codrea (Florence Foster Jenkins), Andrian Locovei (Cosme McMoon), Razvan Vicoveanu (St. Claire), Mirela Lupu (dna Johnson), Lucia Rogoz (Dorothy) si Georgia Caprarin (Maria). Spectacolul se bucura de participarea speciala a contratenorului Iosif Viktor si de indrumarea muzicala a compozitorului Ovidiu Iloc si a pianistei Henrietta Varady.

Cei care nu pot ajunge la premiera sunt asteptati la urmatoarea reprezentatie care va avea loc de martisor: miercuri, 1 martie, de la ora 19:00, la Sala Mare.
Biletele s-au pus in vanzare la Agentia de Bilete a Teatrului de marti pana vineri in intervalul orar 10:00 - 19:00, iar in weekend intre orele 10:00-13:00. Acestea pot fi achizitionate si cu o ora inainte de spectacol sau online pe biletmaster.ro. Pentru informatii suplimentare si rezervari de bilete, cei interesati pot suna la numarul de telefon: 0259.440.742.
Foto: Remus Toderici
Ichim Vasilica
The post ,,In plina glorie!" - a doua premiera din 2017 a Trupei Iosif Vulcan appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: