Incep lucrarile de extindere a retelei de apa si canalizare in comuna Sinmartin

Miercuri, 01 Aprilie 2015

 Incep lucrarile de extindere a retelei de apa si canalizare in comuna Sinmartin
 

Primarul Ilie Bolojan, impreuna cu primarul comunei Sinmartin, Lucian Popus, a sustinut azi, 1 aprilie 2015, o conferinta de presa in teren, in cadrul careia a prezentat zonele din Sinmartin, Cihei, Rontau si Cordau in care se vor introduce apa potabila si canalizarea prin programul "Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor".

"Programul Aparegio, prin care s-au extins retelele de apa din Oradea in judetul Bihor, este acum intr-o faza finala. In etapa I am reusit sa contractam toate lucrarile prevazute, facând economii de 27 milioane de euro, iar in etapa a II-a a proiectului, când Autoritatea de Management ne-a permis sa folosim aceste economii, ele au fost distribuite acolo unde era nevoie, astfel ca acum se pot executa lucrari in Oradea, Sinmartin si alte localitati ale ZMO. Lucrarile vor incepe efectiv de saptamâna viitoare", a spus primarul Ilie Bolojan.

Astfel, reprezentantii Companiei de Apa Oradea au semnat un nou contract de lucrari aferent economiilor din proiectul "Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor", cofinantat din Fondul de Coeziune prin POS MEDIU.

Licitatia lansata pentru contractul de lucrari "Extindere retele de apa si canalizare in comuna Sinmartin, localitatile Sinmartin, Codau, Cihei si Rontau" a fost câstigata de S.C. Hidroconstructia S.A.

Primarul comunei Sinmartin, Lucian Popus, a completat: "In cadrul proiectului, extinderea infrrastructurii de apa cuprinde inclusiv constructiile care acum sunt in lucru. Acesta e un lucru foarte bun pentru cei care urmeaza sa se mute in casele noi. Mâine, urmeaza sa ne intâlnim cu directorul firmei Hidroconstructia, pentru a vedea la fata locului cum vor decurge lucrarile in teren. Pot sa va spun ca, fiind o firma cu mai multe sucursale, disponibilitatea echipelor de lucru si a utilajelor va fi foarte mare. Astfel, lucrarile vor debuta cu sapte echipaje de lucru".

Valoarea totala a contractului este de 20.453.591 lei, la care se adauga TVA. Lucrarile vor incepe in 7 aprilie 2015, termenul de finalizare fiind de maxim 10 luni.

In urma lucrarilor aferente contractului, locuitorii din Sinmartin, Cihei, Rontau si Cordau vor beneficia de servicii de alimentare cu apa si canalizare la standarde europene.

Discutiile in cadrul conferintei de presa au continuat cu referiri si la alte proiecte care vizeaza dezvoltarea statiunii Sinmartin.

Primarul Ilie Bolojan a precizat ca, in cazul in care se va realiza fuziunea dintre Oradea si comuna Sinmartin, unul dintre proiectele pe care le va sustine va fi preluarea padurii din Baile Felix, in suprafata de 135 ha, in domeniul public al municipiului Oradea, in baza unui schimb de proprietati intre oras si Romsilva, municipiul Oradea având la dispozitie in acest sens cca 300 de ha de padure in zona Cetariu - Paleu.

"Dorim sa amenajam asa cum trebuie cel mai mare parc din zona, care sa fie dotat cu mai multe piste de alergare, tiroliana, dar si alte atractii pentru turistii care vin aici sa se recreeze", a spus primarul Ilie Bolojan.

Detalii tehnice privind lungimea retelelor de distributie, bransamentele, racordurile sau statiile de pompare din proiectul Aparegio pot fi vizualizate in atasament.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: